Marie Cathrine Hemmingsen


Dokumenter
Monolog

Marie som ung

 

Marie Cathrine født 1884

1952

Konfirmationsbilleder af Maries børn

Henry, født 1907

Johannes, født 1908

Agnete, født 1913

Oluf, født 1917

 

Alfred, født 1920

 

Jeg har fået konfirmationsbillederne af Jens Hindborg og billedet af Marie har jeg fået af Oluf og Anna

På dette billede fra 1953 ses stående fra venstre: Henry, Johannes, Oluf og Alfred og foran sidder Marie og Agnete

Oluf og Anne skriver om Marie Cathrine:

Marie var en pragtfuld mor for sine fem børn. Hun har haft nok at gøre med at opdrage dem, i trange kår. De boede medens Peter Oluf var lille i en toværelses lejlighed med WC i gården.

Marie startede en forening: »Vi ser for lidt til hinanden« med sig selv som formand. Foreningens formål var at holde sammen på børn med tilbehør. De skulle mødes en gang om måneden hos hinanden, hvor de skulle bære et logo i form af en lille roset.

Marie var god til at synge!

Om Maries Børn:

Henry havde grønne fingre og kom i en blomsterforretning som ung. Blev senere medhjælper og så portner på bryggeriet Stjernen.

Johannes var også i en blomsterforretning i nogle år. Kom så i lære som købmand. Blev udlært hos Ingerslev (ligesom Oluf). Blev bestyrer af en forretning på Roskildevej for Ingerslev. Måtte lukke og ernærede sig så som kørelærer, bager, havde fiskeforretning, osv. Alt muligt. Var til sidst vicevært.

Agnete fik som 14-15 årig plads i huset på Dalgas Boulevard, hvor hun skulle passe Bent Fabricius Bjerre. Kom så på Persilfabrikken i Valby, hvor hun lærte Poul at kende.

Oluf kom i købmandslære hos Ingerslev. Havde selv købmandsforretning med finere kolonial fra 1957 til 1970. Måtte lukke på grund af tidernes ugunst og kom til Peter Justesen i Frihavnen og var der i 10 år. Justesen solgte varer til alle ambassader i hele verden. Hos Justesen blev Oluf leder af kolonialafdelingen.

Alfred var snedkersvend hele sit liv. Han var en dygtig håndværker.

Indhold