Carl's familiebilleder


Farmor: Maren Sofie Hemmingsen, født Jensen

»Store Niels«, som han senere kaldtes i familien

Niels blev født 24/1 1914 og døde 9/12 1921. Se fx Hermans brev til Søster Anne: 30. november 1920 og 1. december 1920. Når Niels er fotograferet fra siden er det fordi han havde kræft i det højre øje og øjet måtte opereres bort.

 

Billede er vist nok taget til farmors 50 års fødselsdag i 1942.
Bagerste række fra venstre: Karen, Poul og Birthe.
Forreste række fra venstre: Ninna, Aage, Grethe, Knud og Niels.

Lidt om Carl og Marens børn:

Knud kom tidligt ud at tjene, først på Langeledsgården lige ved siden af Langeledshuset. Senere i Strøby og på Fyn. I 1940 købte Knud og Marie et husmandssted i Himlingøje, hvor de tjente til dagen og vejen indtil 2003, hvor Marie døde. Knud bor nu i Hårlev.

Poul tog studentereksamen under 2. verdenskrig. Han læste jura, men fuldførte ikke studiet (dengang var der ingen studiestøtte). Poul arbejdede i trekroner forsikring i ca. 30 år.

Aage kom også tidligt ud at tjene. Han skar tørv en tid under krigen, hvor han boede hos Knud. Så købte Aage og Else et lille husmandssted i Tessebølle, hvor de boede hele deres liv. Marken gik ned til både skov og bæk og der var en fine jagtmuligheder. Det var ikke så mærkeligt, at Aage gik på jagt. På sine ældre dage arbejdede Aage som vejformand.

Karen blev gift med Hans, som var tømrer. Jeg husker fra jeg var dreng, at Hans kom og lagde nyt tag på staldene. Karen var glad og sjov og hun havde mange interesser: strikning, porcelænsmaling, folkedans, etc.

Ninna blev gift med Holger, som var bager, men han har været kørerlærer al den tid, som jeg kan huske. Jeg har selv taget kørekort hos Holger. Ninna var hjemmegående i mange år, fik så arbejde med dukker på Kofoeds fabrik og arbejde senere igen med rengøring på Køge Gymnasium. Ninna fik tidligt Parkinsons syge og blev meget hæmmet af det. Interesse: have, sytøj og gymnastik.

Grethe blev gift med Helge. Grethe og Helge drev sammen et gartneri i Karlslunde.

Birthe var bare 16 år, da hun døde.

Niels var soldat på Bornholm og her mødtes han med Kirsten. Niels blev inden for militæret og har været ansat forskellige steder. På et tidspunkt havde han et bijob som kørerlærer. Niels og Kirsten bor nu i Holbæk.

 

Her kan man så selv prøve at sætte navne på. Men efter alder er rækkefølgen:
Knud, Poul, Aage, Karen, Ninna, Grethe, Birthe og Niels (på skødet af farmor)
 

Aage Hemmingsen, han har lige været i Banken. Billedet bar jeg fået af Karl Johan Poul Hemmingsen på hesten »Frida« i Klampenborg i 1939. Billedet har jeg fået af Merete

[ Forrige emne | Carl | Næste emne ]