Emma Hemmingsen, gift Heidemann


Emma og Jens boede i Karlstrup og Jens arbejdede på Karlstrup Kalkværk.

(Maries) Oluf fortæller, at han som dreng tit besøgte tante Emma og onkel Jens i sommerferien. Oluf blev sendt af sted allerede i 4-5 års alderen og det foregik med en kalkbil. Olufs mor fulgte ham op til Roskildevej og der kom kalkbilen, som skulle til Karlstrup. Oluf kom med bilen (i sit pæneste tøj) og af sted til Karlstrup gik det med 20 km i timen. Ved landevejen i Karlstrup blev Oluf hentet af sin onkel. Han kørte i en jumbe trukket af hesten Knold. Hjemme hos tante var der en hund, som hed Tot. Oluf husker mange dejlige minder fra Karlstrup, fx duften af skinker og spegepølser, som hang på loftet ved skorstenen.

Emma og Jens med børnene Poul og Frode i baggrunden. Det er Poul til venstre.

Poul havde snedkerværksted i Lille Skensved. Efter fallit med værkstedet købte Poul en bus og kørte rundt i landet og sleb knive for folk i 10 år. Poul boede sammen med sin hund i bussen. Efter denne tid arbejdede Poul som snedker.

Frode blev udlært som skrædder i Strøby og var skræddermester i Hårlev

 

 

Poul og Dagny i 1928.

De blev gift 2/3 1930

Poul og Dagny

og deres børn:

I bagerste række fra venstre:

Lene, Max, Bente, Jørn og Lis
og Per i midten


Pouls børn:

Jørn var portør, men fik cirkus i blodet. Blev kapelmester i Cirkus Royal (Kildebrønde), hvor han spillede harmonika. På grund af astma flyttede han senere til Norge.

Bente var oldfrue på Køge sygehus i en menneskealder. Bor nu i Ejby.

Max blev udlært bager. Arbejdede så i 5 år på Dyrups farvefabrik, hvor han blev opfordret til at blive funktionær, men Max bad om en fyreseddel. Max begyndte så at køre rundt og sælge kartofler til folk. Senere også frugt og grønt og kaffe. Leverede varer en gros og detail. Havde en osteforretning i 34 år.

Lis blev gift og boede i Vejle og var kirkesanger.

Lene var i køkkenet på Køge sygehus i mange år. Senere på strandgården, funktionærernes plejehjem på Solrød Strand. Døde af kræft.

Per var portør på Gentofte sygehus.

Indhold