Anne Hemmingsen, gift Pedersen


Sange

1) Laurits og Anna

2) Billedet til højre stammer fra Annas svigerforældres guldbryllup 21/5 1931.

Foran midt for ses guldbryllupsparret Peder og Lisbeth. Lige bagved Folmer. Laurits ses til venstre i midten. Anne står bag ved sin svigerfar. Bag ved Anna ses Ejvind med Ingeborg på armen. Tulle ses helt til højre i billedet.

3) Dette er, tror jeg: Laurits, Anna, børnene Ejvind og Herman og så er det Peder, som sidder i stolen med et tæppe over benene. Der står ikke noget om personerne bag på billedet.

 


»Nekrolog«

Anna Pedersen, gift med murermester Lauritz Pedersen, Vedskølle, er død i sit hjem 80 år. Fru P. var indtil for tre uger siden rask af sin alder og passede selv sit hjem. Ved hendes død er et langt og stræbsomt liv afsluttet. Ikke alene ofrede hun alt for sin mand og sine børn, men også hendes søskende og deres familie fandt et andet hjem hos deres store søster. Fru P. mor døde tidligt, og i 16 år passede hun med kærlighed sin far, der var delvis lam. Hun var altid mild og venlig, rede til at hjælpe andre, og mange vil mindes hende med dyb taknemmelighed. Hendes store interesse var hjemmet, haven og de mange blomster, hun havde. For syv år siden holdt ægteparret guldbryllup. Foruden sin mand efterlader afdøde to sønner og en datter gift med Christian Madsen, der har overtaget L. P's forretning som murer. 

Anna P. var født 1877 og døde 6. maj 1957.


Ovenstående beskrivelse passer godt, med det min far (Knud Hemmingsen) fortæller: Vi besøgte ofte Anna i Vedskølle. Det var aldrig kedeligt. Vi børn fik fx lov til at lave glidebane på det flisebelagte køkkengulv. Laurits grinede bare. Han fortæller også, at Anna og Laurits havde et Wienerbarn, som meget gerne ville være blevet i Danmark. Det kunne barnet ikke få lov til, men Anna og Laurits holdt forbindelsen med Wienerbarnet ved lige og blev inviteret til bryllup i Østrig. Når Herman var uden arbejde i en periode, boede han hos Anna og Laurits. Laurits havde en fløj med værelser og køkken til sine svende. Her boede Herman. Eller Herman tog toget fra København til Vedskølle, når han lagde til i København. Engang havde han to samovarer med hjem fra Sct. Petersborg: en til Anne og en til Carl. Den sidste har min far. Han fortæller også, at Anna og Laurits kom sammen med familien fra Møn og han husker Annas moster Grethe. Det må altså være Anna, som har lavet stamtavlerne over Katrine og Grethes familier.

Det meste af materialet til denne hjemmeside er samlet af familien i Vedskølle og indleveret til lokalarkivet i Herfølge af Ejvind Hindborg Petersen. Her er Hermans breve til Søster Anna, Lauritses lommebøger og meget mere.

Indhold